Nuchtere en praktische coaching

Kennismakingsgesprek

Ieder coachingstraject begin ik met een kennismakingsgesprek. Tijdens het kennismakingsgesprek bekijken we wat de doelen zijn waarmee je aan de slag wilt. Ik kijk dan ook of je bij mij op de goede plek bent en jij kijkt of je denkt dat dit de juiste aanpak voor jou is. Zo niet? Geen probleem, dit gesprek is altijd gratis.

Hoe coach ik?

De manier van coachen verschilt per coachvraag. Ik zet tijdens een coachingsgesprek verschillende technieken in:

 

Rationeel Emotieve Training (RET)

Ret is een manier om ineffectieve gedachten aan te pakken. Van die gedachten die achter in je hoofd blijven zitten en je gedrag saboteren of kritiek leveren. Met behulp van RET en andere cognitieve gedragstechnieken zijn deze saboteurs goed aan te pakken. Onderzoek heeft laten zien dat dit een van de meest effectieve manieren van coachen is. Ik ben gecertificeerd RET trainer en coach.

 

Oplossingsgericht werken

Bij oplossingsgericht werken gaan we aan de slag met oplossingen die jou het meeste helpen, het is dus echt maatwerk. Door op een andere manier naar problemen te kijken help ik je om nieuwe manieren te vinden om vragen op te lossen. Dit is een manier van werken waar ik veel ervaring mee heb, naast mijn werk als coach train ik al jaren andere mensen in het toepassen van oplossingsgerichte coachingstechnieken.

Training

Hierbij maak ik gebruik van mijn achtergrond als gecertificeerd gedrags- en communicatietrainer. Door systematisch nieuw gedrag te oefenen leer je nieuw gedrag snel aan. We kunnen hiervoor ook een coachingsacteur inzetten. Ik maak hierbij gebruik van professionele coachingsacteurs van het bureau 'de coachingsacteurs'.

Zelfinzicht: doe een test

Om meer zicht te krijgen op je eigen persoon of om vragen uit te diepen (bijvoorbeeld loopbaanvragen) kan het zinvol zijn om een test te doen. Deze tests doe je op je gemak thuis achter de computer. We bespreken vervolgens samen de uitkomsten. Voorbeelden van testen die in de testcatalogus zitten: beroepskeuzetest, persoonlijkheidstest, werkstijltest, IQ-test.

Bibliotheek

Sommige mensen leren het beste door te lezen. Als dat voor jou ook geldt, staat er een bibliotheek tot je beschikking waar je ieder coachingsgesprek de boeken uit kan meenemen die jou verder kunnen helpen.

Wandelcoaching

Wandelen is een prettige manier om ontspannen te praten. Het wandelen en de natuur zorgen er bij veel mensen voor dat ze rustig worden waardoor een gesprek effectiever wordt. Wandelen doe ik in Amelisweerd (maandag, dinsdag, woensdag) of het nieuwe natuurgebied bij Haarzuilens (woensdag, donderdag, vrijdag).

'Jasper is nuchter en direct wanneer het moet. In combinatie met goed luisteren en observeren wist hij mij met ‘kleine’ handelingen tot inzicht te laten komen; inzicht in mijn saboterende gedachten, inzicht in omgevingsdruk en bovenal inzicht in de weg vooruit.'

Skypecoaching

Vind je het plezierig om vanuit huis gecoached te worden, of is de reisafstand te groot? Kies dan voor skypecoaching. Snel, efficient en gemakkelijk. Alleen voor de koffie met je zelf zorgen.

Lichamelijk gezond: hardlopen

Bij sommige klachten is het zinvol om ook te zorgen dat je lichamelijk goed in je vel zit. Vooral bij stressklachten kan dit verstandig zijn. Hardlopen is dan een goed plan.

Na een fittest bij ABC-fysiotherapie schrijf ik een persoonlijk trainingsschema  zodat je verantwoord en blessurevrij kan beginnen met hardlopen. Ik geef je dan ook per E-mail advies.

Als gepassioneerd hardloper en geaccrediteerd atletiektrainer bij de atletiekunie heb ik hier veel kennis over.

MWP Coaching?

MWP staat voor MaatWerk voor WerkPlezier. Ik geloof er heilig dat werken zonder plezier niet alleen slecht is voor je humeur en je levensplezier (twee heel belangrijke zaken) maar ook slecht is voor je effectiviteit. Zonder werkplezier is je gedrag minder effectief en stijgt je stress tot ongezonde hoogte. Vandaar dat het (terugkrijgen van) werkplezier voor mij cruciaal is bij ieder coachingstraject. 

Wanneer is  MWP Coaching het verkeerde adres?

Als je op zoek bent naar een spirituele coach, je diep wilt graven in je verleden of blind wil varen op je gevoel ben je aan het verkeerde adres bij MWP Coaching. Mijn aanpak is nuchter en pragmatisch (waarbij natuurlijk wel je gevoel aan bod komt), gebaseerd op de laatste wetenschappelijke kennis op het gebied van coaching en psychologie.

Als je wilt dat een coach altijd aardig tegen je is, ben je ook aan het verkeerde adres. Ik geloof erin dat een goede en prettige relatie van groot belang is om een coachingstraject succesvol te maken. En ik weet na jarenlang coachen ook dat het van belang is om als coach heel eerlijk te zijn, ook als dat voor de ander niet leuk is om te horen.

Zie je dit niet zitten? Dan kan ik je altijd helpen met een doorverwijzing naar een andere coach.